INGELA ANDERSSON

SWEDISH BIATHLETE

SNABBFAKTA

Namn: Ingela Andersson
Född: 16 Juli 1991
Längd: 170cm
Vikt: 62kg
Bor: Oslo
Kommer från: Arvidsjaur
Klubb: K4IF och IFK Arvidsjaur Skidor
Team: Holmenkollen Biathlon
Tränare: Jon Kristian Svaland
Familj: Mamma, Pappa och lillebror Tim
Utbildning: Ekonom & Fastighetsmäklare
Intressen: Umgås med vänner, shoppa och resa
Bästa tävlingsorten: Antholz
Favorit citat: ”You’re never given a dream without also being given the power to make it true.”
Richard Bach

MIN HISTORIA

Jag är född och uppvuxen i det lilla samhället Arvidsjaur i norrbotten. Där tog jag min första skidtur och det var även där jag lärde mig att skjuta. Utöver det har jag även större delen av min familj och många barndomsvänner kvar där uppe så jag tar gärna turen upp när jag har möjlighet. Genom åren har jag också hunnit prova på de flesta sporter såsom basket, innebandy, fotboll, skytte, gymnastik och lika mycket som jag växte upp på skidspåret växte jag också upp tillsammans med min lillebror på hockeyrinken. Det var dock alltid skidåkningen och senare skidskyttet som var det jag verkligen brann för.

När jag fyllde 16 började min satsning på riktigt och jag flyttade 50mil sydöst för att börja vid skidskyttegymnasiet i Sollefteå. Där hade jag tre fantastiska år med en enorm utveckling i både skidskyttet och personligt. Fick med mig ett gäng medaljer från olika junior mästerskap och många underbara vänner för livet! Utvecklingen sportsligt ledde också till en landslagsplats som 19-åring.

Flyttlasset gick återigen till en ny stad, denna gång Östersund där de flesta skidskyttar höll till. Men där tog utvecklingen en annan väg. Till en början såg det bra ut och fortsatte att ta ytterligare en medalj på junior-VM men sedan började problemen med sjukdomar och sedan även överträning. Efter några tunga år med mycket motgång där jag på sidan av skidskyttet hunnit utbilda mig både till Fastighetsmäklare och ta en kandidatexamen i Ekonomi kände jag att jag ville ge idrotten 100%. Se om det skulle göra någon skillnad.

Därför valde jag också att än en gång byta bostadsort för att få nya infallsvinklar och ny miljö. Denna gång bytte jag dessutom inte bara stad utan även land. Så just nu befinner jag mig i Oslo för att satsa med ett privatteam vid namn Holmenkollen Biathlon. Jag trivs superbra och utvecklas för varje dag som går! Drömmen i vinter är hemma-VM och jag tänker göra allt jag kan för att ta mig dit!